Évkönyv 2017-2018.

2017. december 21. - Kiskarácsony, nagykarácsony ...

Iskolánkban a téli szünetet megelőző napon tartottuk a karácsonyi ünnepséget a helyi művelődési házban. A 4. osztályosok szívet melengető versekkel és dalokkal igazi ünnepi hangulatot teremtettek. Felléptek a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola növendékei is, akik ismert karácsonyi dalokkal szórakoztatták a közönséget.

Békés, boldog ünnepeket kívánunk!

 

2017. december 4. - Borbála nap

Borbála nap alkalmából a helyi Bányászattörténeti Múzeum alsó tagozatos diákjainkat kézműves foglalkozásra invitálta. Papírból mikulás virágokat készítettek, melyet haza is vihettek lakásuk díszítésére. A gyerekek örömmel készítették a szebbnél-szebb díszeket.


2017. december 3. - Az első adventi gyertya

December 3-án került sor az első adventi gyertya meggyújtására a Rudabánya főterén felállított adventi koszorún. Az ünnepségen az iskola 3. osztályos tanulói adtak műsort. A gyerekek szavalatai után intézményünk vezetője, Sóváriné Sárog Éva köszöntötte a megjelenteket, majd Andrási Zoltán római katolikus lelkész mondott áldást a koszorúra.

 

"A koszorú szép, már egy gyertya ég, advent első vasárnapján beborult az ég.

Millió hópehely festi meg a tájat, fagy virága, jégcsaprózsa díszíti az ágat.

Eljön majd az úr, böjtre hív a harang, szálljon el most gyűlölet, bosszúság és harag.

Szeretteim, barátaim áldás szálljon rátok, advent első vasárnapján így gondolok rátok!"2017. november 20-24. - Az egészség a legdrágább kincs

November 20-24. közötti napok rendhagyóak voltak iskolánkban, ekkor került megrendezésre az „Egészség hete” c. rendezvénysorozatunk. A hét minden napján zajlott valamilyen egészséges életmóddal kapcsolatos projekt. Alsó és felső tagozatos tanulók egyaránt kivették részüket a héten zajló feladatokból. Minden osztály elkészítette a témával kapcsolatos plakátját, melyek kiállításra kerültek az iskolában. Szebbnél-szebb és ötletes gyümölcs- és zöldségszobrok kerültek ki a gyerekek kezei alól. Előadókat hívtunk, akik interaktív előadásaikkal hasznos információkat nyújtottak az elsősegély-nyújtás és a helyes testedzés témakörében. Természetesen a mozgás sem maradhatott el ezen a héten. Hálás köszönet mindenkinek, aki segítette a munkánkat!


2017. november 10. - Őszi bál

Hagyományainkhoz híven felső tagozatos diákjainkat egy kis mulatságra invitáltuk egy péntek délután. Ez volt az idei tanév első suli bulija. A zene, a társaság nagyon jó hangolatot teremtett.


2017. november 8. - Pályaorientációs nap

Komoly dilemma elé állítja az általános iskola végzős diákjait, hogy milyen szakmát, vagy milyen szakterületet válasszanak, amelyben el tudják képzelni jövőjüket. Intézményünkben pályaorientációs napot tartottunk annak érdekében, hogy a diákok megismerkedhessenek egy-egy szakma vagy pálya sajátosságaival. Nyolcadikos diákjaink a Miskolcon megrendezett Pályaválasztási kiállításra utaztak ezen a napon, otthon maradt tanulóink pedig osztályfőnökeik vezetésével szakmával kapcsolatos videókat néztek, rajzoltak, játékos formában próbáltak ki egy-egy foglalkozást.

Ezt a napot nemcsak vidáman, de hasznosan is töltöttek mindenki. 


2017. október 20. - Emlékezzünk 1956-ra

Iskolánkban 2017. október 20-án emlékeztünk meg 1956 mártírjairól. A 8. osztály ünnepi műsorával gondoltunk az egykori eseményekre, a szabadságért kiállt hősökre, gyertyát gyújtottunk tiszteletükre.

 


2017.október 16. - Üzemlátogatás

Október 16-án 8. osztályos tanulónk a Munkaügyi Központ szervezésében üzemlátogatáson vettek részt Kazincbarcikán. Először a Kübler cégnél a munkaruházati termékek gyártásának folyamatába nyertek betekintést, majd a Jégvirág cukrászdában a sütemény- és tortakészítés rejtelmeivel ismerkedtek meg.

A pályaválasztás előtt álló diákok nagyon hasznos és érdekes személyes tapasztalatot szereztek, melyek megkönnyíthetik a pályaválasztással kapcsolatos döntésüket.

 


2017. október 6. - Aradi vár, aradi vár ...

Idén is, mint minden évben ünnepélyes keretek között emlékeztünk meg a tizenhárom aradi vértanúról. Az alsó tagozaton a 3. osztályosok, a felső tagozaton pedig a 7. osztályos tanulók adták elő megemlékező műsorukat az aradi vértanúk kivégzésének évfordulóján. A gyerekek felidézték a tizenhárom hős alakját, életútját és utolsó gondolatát.

 


2017. szeptember 19-25. - Határtalanul!

A Határtalanul! program célja a magyar-magyar kapcsolatok építése, személyes kapcsolatok kialakítása, elmélyítése. A program keretében iskolánk tanulói az állam támogatásával osztálykiránduláson vettek részt Szlovákia magyarlakta területein. A kirándulás során személyes tapasztalásokat szerezhettek a külhoni magyarságról.


2017.szeptember 15. - TeSzedd!

A TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció ma hazánk legnagyobb önkéntes mozgalma. Idén immár hetedik alkalommal valósul meg. A szemétgyűjtési akció keretében szerte az országban, így településünkön is „nagytakarítanak” a TeSzedd! önkéntesei. Kicsik és nagyok, fiúk és lányok szorgalmas munkájának köszönhetően több zsák szemét került az utcákról, patakokból a zsákokba. 

 

 

2017. szeptember 1. - Tanévnyitó

"Hírül adta a tévé, bemondta a rádió,
hogy immáron véget ért a boldog vakáció.
Útra kelnek a gólyák, elröpülnek a fecskék,
csak a diák marad itt, megtanulni sok leckét."

Ünneplőbe öltözött diákok és felnőttek töltötték meg szeptember 1-jén a Gvadányi József Általános Iskola udvarát. Az intézmény vezetője, Sóváriné Sárog Éva köszöntötte a megjelenteket és nyitotta meg az új tanévet. Az első osztályosok rövid, verses műsora után a gyerekek birtokukba vették az iskolát.

 

Közösség
Aktualitások