Iskolai események

2017/2018. tanév


Víz világnapja

Március 22-én megemlékeztünk a Víz világnapjáról. Megtekintették a gyermekek A víz útja című videó filmet. A film megtekintése után hajtogattak állatokat, növényeket. Az előre kialakított „tavakban” (mely az aulában volt látható) elhelyezték az elkészített munkadarabot


Nemzeti ünnep - Március 15.

Nemzeti ünnepünk előnapján, 14-én tartottuk ünnepi műsorunkat. Versekkel, zenével és tánccal emlékeztünk az 1848/49-es forradalom és szabadságharc eseményeire, ismert és ismeretlen hőseire.

Gergelyjárás – Március 12.

Közeledik az iskolai beiratkozás. Néptáncos gyermekeink ellátogattak a helyi óvodába, és felelevenítették a Gergelyjárás hagyományát: gyermekeket invitáltak az iskolába. Az ovisok rágcsálni valóval vendégelték meg a gergelyjárókat.


Pénz7 - Pénzügyi és Vállalkozói Témahét

A témahét keretében a pénzügyekkel foglalkoztunk. A bevezető vetítések után a kicsik perselyt készítettek, a takarékoskodás és megtakarítás jegyében. A 3.-4. évfolyam tanulói pedig vegyes csoportokban kaptak feladatokat. Mindenki lelkesen dolgozott.


Tavasznyitó délután – Március 8.

A hosszú téli hideg és sötét után mindenki lelkesen várja a tavaszt. Tavasznyitó rendezvényünket iskolába hívással, Gergelyjárással kezdtük. Ezután Tátika következett, ahol a fellépni kívánó gyermekek imitálhatták az éneklést. A tombolasorsolás izgalma után táncra és evés-ivásra volt lehetőség


Farsangi kézműves délután

Február a farsangi alakoskodás, jelmezkészítés időszaka. Egy délutánt mi is farsangi szemüvegek és dekorációk készítésével töltöttünk.


Magyar Kultúra napja

Január 22-én a Himnusz közös elmondásával kezdtük ünneplésünket. Ezt követően néptáncos tanulóink ismertették meg társaikat a legegyszerűbb lépésekkel. Közös népdaléneklés és népi játék zárta a rendezvényt.


Karácsonyi műsor – December 21.-22.

A karácsonyra való lelki ráhangolást a hittanos gyermekek színdarabja segítette elő. A jelenet címe: Égi látogatás. December 21-én iskolánkban, majd másnap a faluközösség és a község vendégei előtt a József Attila Kultúrházban is látható volt az előadás.


Mikulás ünnep – December 5-6.

2017. december 5- én az ovisokkal közösen vártuk a szánon érkező Mikulást, aki mindenkit megjutalmazott egy tartalmas, bőséges csomaggal. Másnap a Szülői Munkaközösség szervezésével Kazincbarcikára utaztunk, ahol tanulóink felülhettek a Mikulásvonatra. Mindkét helyszínen vidám énekszó köszöntötte a jóságos adakozót.


Egészségnap: November 13.

Egészségünk alappillérei közül ezen alkalommal a mozgásra, sportolásra helyeztük a hangsúlyt. Internetes oktatófilm segítségével megfigyeltük, hogy a mozgás milyen hatással van a testi, lelki és szellemi egészségünkre. Beszéltünk a mindennapos testnevelés fontosságáról, majd tornáztunk egy kicsit…


Nemzeti ünnep: Október 23.

2017. október 20-án emlékeztünk meg az 1956-os forradalomról és az azt követő szabadságharcról. A 4. osztályos tanulók jelenettel, dalokkal, versekkel tették emlékezetessé ezt a fontos eseményt. Egy rövid vetítésre is sor került az ünnepi műsorban, amely október 23. dicső eseményeiről számolt be.


Szüreti mulatság

Október 18-án délután tartottuk a szüreti mulatságot, melyet vetélkedővel kezdtünk. A helyszínen büfé működött, és tombola vásárlására is lehetőség volt. A közös tánc késő délutánig tartott. Élményekben gazdagon tértek haza a tanulók.


Nemzeti gyásznap - Október 6.

A magyar nép történetének vannak dicső napjai, vérzivataros időszakai és vannak gyásznapjai. Ilyen gyásznap október 6, amikor az 1848/49-es forradalom és szabadságharc leverése után Aradon kivégezték a szabadságharc 13 tábornokát. Iskolánk 3. osztályos tanulói műsorral emlékeztek meg a gyásznap reggelén.


Állatok világnapja - Október 4.

E napon mi is állatokkal foglalkoztunk. Beszélgettünk a felelős állattartásról, a menhelyek fontosságáról, mindenki beszámolhatott róla, hogy milyen állatot gondoz. Meghallgattunk és megtanultunk két dalt a katicabogárról. Ezután állatos puzzle-t rakhattak ki a tanulók


Zene világnapja - Szeptember 29.

Október elseje a zenéról szól. Ekkor országszerte koncerteket, hangversenyeket és zenei programokat rendeznek. Mi az iskolánkban közös énekléssel ünnepeltünk.


Népmese napja - Szeptember 28.

Szeptember 30-a, Benedek Elek születésnapja. Ez a nap 2005-től a népmese napja lett. Ebből az alkalomból bemutattuk a tanulóknak az iskolában található Benedek Elek mesekönyveket, és az egyikből felolvastunk egy mesét, amely Krasznahorka várának létrejöttéről szólt. Meghallgattuk a Kárpátia együttes előadásában a Krasznahorka büszke vára című dalt és egy vetítést is láttak a gyerekek a várról. Ezt követte a Pirosmalac című magyar népmese megtekintése, amiről később illusztrációkat is készíthettek tanulóink.

 


Tanévnyitó - Szeptember 1.

E napon fekete-fehér ünneplő ruhába öltözött kisdiákok töltötték meg iskolánk őszi hangulatú auláját. Elkezdődött az új tanév, melyet verses-zenés összeállítással köszöntöttünk.2016/2017. tanév


Farsang

Hagyományunkhoz híven ebben a tanévben is megtartottuk a farsangot 2017. február 10-én az intézményünkben. A tanulók és a szülők kérésére a korábbi évekhez képest nem díjaztuk a gyerekeket. Minden jelmezes jutalomként egy szelet tortát és egy ingyen tombolajegyet kapott, mellyel minden tanulónak nyeremény járt. Kevesebb jelmezes volt, mint a korábbi években, de most is ötletes dolgokat találtak ki. Voltak egyéni és csoportos jelmezek. Nem maradhatott el a már 3 éve megszokott az iskolában dolgozó felnőttek bolondozása sem. Most kutyáknak öltöztünk és a Csurgó zenekar Farsangnapi kutyabál című dalára adtunk elő egy kis mulatságos jelenetet.

A büfében is újítást vezettek be a szülők. Hamburgert és hot dogot lehetett vásárolni a megszokott szendvics helyett. Nagyon finom és kapós volt minden az árusítás során. 

A gyerekek sokat táncoltak a tanító nénikkel együtt és jól érezték magukat a délután során.


A Magyar Kultúra napja

 2017. január 23-27-ig projekthetet tartottunk.

1. nap:  a mai és korábbi Himnuszokat énekeltük

2. nap: a matyó és kalocsai hímzés jellemzőivel ismerkedtek meg tanulóink, a kiállított munkadarabok alapján

3. nap: népdaléneklési nap. Margó néni népdalénekes népdalokat adott elő, melyet a gyerekek közös éneklése követett

4. nap: kézműves foglalkozás a kazincbarcikai Gyermekek Háza Kézművesházban ahol nemezeléssel húsvéti tojást készítettek

5. nap: könyvjelző készítése matyó motívumokkal, de a bátrabbak kalocsai motívumokat hímezhettek

 


Karácsony

December 21-én tartottuk iskolánk karácsonyi műsorát, melyet a 3.-4 osztályos tanulók adtak elő. Címe: Madárlátta Szenteste. A mese egy családról szólt, ahol előbb a magány, majd az összetartozás került előtárbe. Táncokkal, énekekkel tették a tanulók emlékezetessé a műsort. A záróének után hagyományunkhoz híven az iskola nevelői és dolgozói, valamint a a szülők egy része egy szép karácsonyi énekkel kedveskedtek a közönségnek.

December 23-án a József Attila Kultúrházban került sor a községi szintű Karácsonyi ünnepre. Itt iskolánk helyi tanulóinak egy része adott elő verses-zenés összeállítást, ahol a fő hangsúly a hagyományápoláson volt. Megjelentek a kántálók, megszólaltak a karácsonyi népdalok, rigmusok

 


Mikulás, mikulás ...

Mindig nagy esemény a nagyszakállú, piros ruhás „öreg”, a Mikulás érkezése. Így volt ez most is. A helyi óvodásokkal együtt a József Attila Kultúrház udvarán izgatottan vártuk. Aztán megérkezett szánon, csomagokkal. Az elsősök versekkel és énekekkel köszöntötték. Végül kiosztotta a finomságokkal teli csomagokat.


Egészségnap

Hagyományainknak megfelelően novemberben előtérbe kerül az egészséges életmód. A védőnő segítségével kéz-és fogmosó napot tartottunk. A képekkel illusztrált előadás után elénekeltük a Fogmosó dalt, valamint előbb a levegőben közösen, majd egyenként a mosdónál gyakorolta minden diák a helyes kézmosást.


Madárgyűrűzés

2016.október 20-án iskolánk 10 tanulója madárgyűrűzésen vett részt. A gyerekek megfigyelhették a gyűrűzés folyamatát, megtekintették a gyűrűket majd kérdéseket tettek fel.


2016. október 20. - Emlékezzünk 1956-ra ...

Október 20-án tartottuk az 1956-os forradalom és szabadságharc megemlékező műsorát. Megnéztünk egy videó felvételt, ahol egy szemtanú visszaemlékezéseit követhettük nyomon az október 23-i események kapcsán. A tanulók megismerték a lyukas zászló jelentését, képet kaphattak az elnyomó hatalom zsarnokságáról, a fiatal egyetemisták és munkások tüntetéséről, az összefogás erejéről, a bukás utáni megtorlásokról, menekülésről. Meghallgattuk a forradalom 60. évfordulója tiszteletére alkotott Emlékdalt. Ezután megnéztük, megtanultuk és énekeltük: Magyarország az én kedves szép hazám…

 


Szüreti mulatság

A mulatság vetélkedővel kezdődött: almaevés késsel, villával, újságpapírtánc, labdatánc. A tombolahúzást közös tánc követte. Közben a büfében vásárolhattak édességet, üdítőket.

 

2016. október 6.

A 3.-4 osztályos tanulók emlékműsort rendeztek a 13 aradi vértanú tiszteletére. A műsorban megelevenedett Haynau alakja, aki a Habsburg-ház hű kiszolgálója volt. Képet kaphattunk a 13 vértanú hősies viselkedéséről, kitartásáról, hazához való hűségéről. Szép betétdalok tették emlékezetessé sa műsort. A megemlékezést két tanuló tánca zárta, melynek koreográfiája a Kormorán együttes Gólyához című dalára készült. Végül meggyújtottuk a mécseseket, kifejezve tiszteletünket a hősi halált halt vértanúk előtt.


2016. október 5. - az állatok világnapja

2016. október 5-én az Állatok világnapjáról emlékeztünk meg. Beszélgettünk a felelős állattartásról, a menhelyek fontosságáról. Mindenki beszámolhatott róla, hogy milyen állatot gondoz. Meghallgattunk és megtanultunk két új dalt a katicabogárról. Ezután puzzle kirakóval állatok képét kellett kirakni. A kirakós játék még délután is közkedvelt volt.


2016. szeptember 30. - a magyar népmese napja

Szeptember 30-án a Magyar népmese napján az aulában mesekönyveket helyeztünk el, melyet kedvükre lapozgattak a tanulók. Az 1.osztályosok síkbábokkal mesét adtak elő, majd meserészleteket kellet kirakni puzzle segítségével. Zárásképpen együtt dúdoltuk a Magyar népmese sorozat főcímdalát. „A zene az kell…” énekeltük együtt aulánkban a Zene világnapja alkalmából. Az éneklés azóta is hozzátartozik iskolai létünkhöz.2016. szeptember 1. - tanévnyitó

2016. szeptember 1-jén megkezdődött az új tanév. Délelőtt ünnepélyes tanévnyitót tartottunk. Az , valamint néhány második osztályos tanuló szép versekkel köszöntötte a tanévet. Az ünnepélyes tanévnyitót dalokkal is tarkították. Hagyományunkhoz híven minden új iskolás kapott egy szerény ajándékot. Igazgató néni a beszéde végén megnyitotta az új tanévet.

 

   

 

 

 

Május 17.

Rendhagyó olvasás óra keretében a Húsvéti ünnepkörről, és a közelgő Pünkösdről Kalóczkai Gábor plébános tartott élvezetes előadást a 4. osztályosoknak.

 

 

 

 

Május 16.

Közeledve a Gyereknaphoz, még egy meglepetést tartogattunk a gyerekek számára. Kézműves foglalkozás keretében gyöngyfűzésre és papírforgós ceruza készítésére volt lehetőségük. A legnagyobb örömöt azonban az arcfestés okozta.

 

 

 

 

Május 15.

Az iskolások és óvodások tanév végi táncvizsgáján a táncolni tanuló gyerekek vidáman járták el táncukat. A közönség pedig lelkesen tapsolt.

 

 

 

Május 10.

Gyermeknapi kirándulást szerveztünk Aggtelekre. A Barlangtúrát mindenki nagyon élvezte.

 

csoportkp_470 

 

 

 

Május 5.

Iskolánk 7 tanulója ezen a szép napon járult először a szentáldozáshoz.

 

Május 3.

Iskolánk tanulói dalokkal és közös verssel köszöntötték édesanyjukat. A köszöntés után átadták a korábban készített virágokat. Az édesanyák szemében a meghatódás és öröm könnyei ragyogtak.

 

 

 anyk_napi_ksznts_470
Április 29.

A Családsegítő Szolgálat 3 munkatársának irányításával a gyerekek ajándékot készítettek édesanyjuknak Anyák Napjára. Tulipán és virágcsokor készült.

 
 Április 25.

„Csak egy Földünk van!”
Ezen a délutánon Kánóra látogattunk Bokros Lajos erdész csemetekertjébe. Itt megismerhettük a szilfa csemetét, és a tölgy ültetési módszerét. A tulajdonos elmagyarázta, hogyan működik az öntözőrendszer.

 

a_szivatty_470

 

Március 14.

Iskolánk vendégei voltak az Észak-Borsodi Bányavidék Bűnmegelőzési és Környezetvédelmi Közhasznú Egyesület tagjai, akik bűnmegelőzési és áldozatvédelmi előadást tartottak, Az előadás után csoportmunkát kaptak a gyerekek

 

szedjk_ssze_gondolatainkat1_470 

 

 

 

 

 

 

 

Március 14.

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc emlékére iskolánk 4. osztályos tanulói adták elő műsorukat. A műsorban felelevenítették ama bizonyos március 15-i eseményeket.

 

esksznk_esksznk_470 

 

 

 

 

 

Február 8.

Ezen a délutánon az iskolában farsangoltunk. A legtöbb tanuló egyénileg öltözött, de néhány csoportos jelmez is volt. Mindenki jól érezte magát, persze legjobban a GYŐZTESEK.

 

img_2881_470

 

 

 

 

 

 

Február 6.

Készülődve a Farsangra, dekorációt készítettünk délután a gyerekekkel, majd közösen felragasztottuk a falra a színes hajtogatott krepp papírdíszeket.

 

 

 

Október 19.

4. osztályos tanulóink adták elő az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére készült műsort.

 

a_lyukas_zszl_470

 

 

 

 

 

 

 

Október 15.
Szüreti mulatságunkon a résztvevők jól kitáncolták magukat. A legnagyobb izgalmat, a tombolahúzást a végére hagytuk.

 

izgalom_470

Október 10.

Október 10-én a rudabányai székhelyiskola vendége volt Risztov Éva, olimpiai bajnok úszónő.

E nevezetes alkalomra iskolánk 4. osztályosai is ellátogattak, ahol közös fénykép is készült. A találkozás után a sportos életmódot hirdetve gyalog tértünk vissza Felsőtelekesre.

kp_273_470 

 

 

 

 

 

 

Október 9.

Risztov Éva olimpiai bajnok úszónő látogatására készülve kupakokból elkészítettük az olimpiai ötkarikát.

olimpiai_tkarika_470

 

Október 5.
Nemzeti Gyásznapunk előnapján a 3. osztályosok emlékeztek az aradi vértanúkra.

 nekik_ksznhetjk_a_megemlkezst_470
 

Szeptember 22.
Szabó tanár úr invitálását elfogadva, a 4. osztályosok Teresztenyére utaztak, ahol a falu határában található Tanösvényen egy kellemes sétát tettek a rudabányai gyerekekkel együtt. A túra nagyon jól sikerült. Köszönjük a meghívást!

kp_1806_470
Tanszeráldás

Tanévnyitó ünnepélyünk után néhány nappal Kalóczkai Gábor plébános a tanévnyitó szentmise keretében megáldotta a tanulók tanszereit.

  
 tanszerlds_470
Tanévnyitó
2012. szeptember 1-jén 8 órai kezdettel tartottuk meg tanévnyitó ünnepélyünket.
Az elsős és másodikos tanulók műsorral köszöntötték a résztvevőket. Ezután
tagintézményünk vezetője szólt néhány szót a leendő első osztályosokhoz, elmondta a
2012/ 2013-as tanév rendjét, majd megnyitotta a tanévet.

Létrejött Facebook oldalunk amelyet a a következő linken érhetnek el.
 2012/2013.TANÉV
Tanévzáró ünnepélyA tanév munkálatairól szóló beszámoló után elbúcsúztunk 4. o.-s tanulóinktól, hiszen ők jövőre már nem lesznek velünk a mindennapokban. Szavaltunk és énekeltünk nekik, valamint levetítettünk róluk egy összeállítást, mely iskolai éveik lenyomata. Ezt követően pedig a tanévről készült képes összeállítást nézhették meg a jelenlévők. 
 
 
Kirándulás
Közös kirándulásunk célállomásai: Miskolc Vadaspark aztán egy 3D-s mozifilm megtekintése.

 jl_elbjtak_470

 

Táncvizsga (május 16.)A Daimond Tánciskola záró vizsgáján a táncos lábú gyermekeink vidáman, jókedvűen ropták a táncot

 

 csoportkpnagyok_470

 

 

Madarak és fák napja (május 10.)
Ezen a napon a 2. és 3. osztályos tanulóink 3-3 fős csapata a tanító nénik kíséretével Ragályon volt az általános iskolában, ahol a kétfordulós Természetfürkésző verseny döntőjét rendezték.
  Telekes Béla emlékműsor (május 8.)
139 évvel ezelőtt május 4-én született Felsőtelekesen Telekes Béla költő, műfordító, iskolánk névadója.  Eredeti családi neve Klein, melyet szülőfaluja tiszteletére változtatott Telekes-re.Őrá, az ő életére és munkásságára emlékeztünk egy hangulatos műsorral, és a műsor utolsó mozzanataként az elhagyhatatlan közös énekléssel: „Ezt a földet választottam…
A műsor végén megkoszorúztuk a költő emléktábláját, és elhelyeztük a tisztelet virágait.
 telekes_blra_emlkeznk_470
Anyák napja
2012.május 4.
Május első vasárnapja az  anyák napja. Mi lehetne szebb köszöntő kisgyermekek szájából, mint egy dal-, vagy verscsokor.  Mi azzal köszöntöttük őket.
kp0031_470

 
kp0032_470
Egészségvédelmi előadás
2012.április 26. 
A mindennapi tisztálkodás fontosságáról tartott előadást iskolánkban Juhász-Deák Nikolett védőnő. Az előadást képekkel is illusztrálta. 
kezddik_az_elads_470
A Föld napja
 2012.április 19. 
A Föld napja alkalmából környezetvédelem óra keretében fenyőfa csemetéket ültettünk az iskola udvarára. A kis fákat Bokros Lajos erdész ajánlotta fel, majd az ő irányításával és aktív közreműködésével minden osztály szakszerűen  elültette a saját fáját. 
 
morzsoljuk_a_fldet_470
További képek az alábbi linken:
http://iskola.rudabanya.hu/hu/telekes_1012_kepek.html
  égre! Megszületett! Illetve kikelt. Méghozzá a hagyma. Így ennek örömére Zsíros kenyér partit tartottunk, melyen jóízűen falatoztunk meghívott és jelenlévő vendégeinkkel együtt. Jó volt a tudat, hogy munkánknak kézzel fogható (és ehető) eredménye lett. 
 ez_j_470_01
 
 
Tavaszi munkálataink 2.

 

 

Amint korábban ígértem, újabb tájékoztatást adok az iskolakertünkről. Tehát: örömmel tudatom, hogy munkánknak van eredménye. Kikelt a vöröshagyma, zöldborsó, saláta, hónapos retek, sóska, sárgarépa. A petrezselyem még kéreti magát, de mi türelmesek vagyunk és várunk.

 

azrt_ez_mr_valami_470 
Tavaszi munkálatok
2012.április
Nagy munkába vágtuk a fejszénket, illetve a kapánkat. Feltörettük a tornaterem előtti füves területet és a szülők segítségével zöldséges ágyásokat alakítottunk ki. Aztán persze jön majd a többi munka is.... Igérem, arról is lesz tájékoztatás.
                                                          
iskola_rudabanya_hu_3212_470_01
Kézműves foglalkozás
2012.március 30.
Húsvéti készülődésünkben segítségünkre voltak a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat munkatársai is. Irányításukkal nyuszis táskát és bárányos ceruzatartót készítettek tanulóink.
                                                                        
iskola_rudabanya_hu_3256_470
 Húsvéti készülődésünk keretében hittan órán megépítettük a Jeruzsálemi templomot is. Amint a fényképeken látszik, az elképzelések különbözőek voltak.
                                                               
iskola_rudabanya_hu_3261_470
                                                                               
iskola_rudabanya_hu_3264_470

Könyvtári foglalkozás
2012.március 29.
A rendkívüli könyvtári foglalkozásra Felsőtelekes könyvtárában került sor. A tanulóknak interneten kellett megkeresniük adott meséket és verseket. A jutalom sem maradt el: memóriajátékra is maradt idő.
                                                                    iskola_rudabanya_hu_3201_470

 
Jeles nap
2012. március 22.
 Festettünk, nyírtunk, hajtogattunk, ragasztottunk és persze beszélgettünk . Így készültünk a Víz világnapjára.
                                                                      
iskola_rudabanya_hu_3255_470

 


 

Március 15-i megemlékezés
2012. március 14.
Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc eseményeire emlékeztünk iskolánkban. A műsort a napközis tanulók adták elő.
                                                                            
iskola_rudabanya_hu_3190iskola_rudabanya_hu_3189_470
 
A délutáni órákban megemlékező műsorunkat Kánó község lakói nézhették meg. Polgármesteri köszöntővel kezdődött a megemlékezés, majd a szereplő gyermekek megvendégelésével ért véget.
                                                                                
iskola_rudabanya_hu_3194_470
Könyvtárlátogatás
2012. február 15.
Könyvtárlátogatáson vettünk részt Kánó község könyvtárában. A meghívást Chrobák Tünde könyvtárostól kaptuk. Először magyar népmeséket néztek meg a gyerekek, aztán bevetették magukat a könyvek közé.
                                                                                      
iskola_rudabanya_hu_3196_470
 Farsang
2012. február 10.
 Hagyományainknak megfelelően idén is februárban került megrendezésre a Farsangi mulatság. Sok ötletes jelmez készült erre az alkalomra.Íme a Cirkuszi társulat, az I. helyezett
                                                                    
iskola_rudabanya_hu_3035_470
2011/12 tanév
Egészséghét
2011. november 21-25.
fnykp0104_470
http://www.youtube.com/watch?v=iE8F42S7-2w
Tanévnyitó ünnepség,a felújított óvoda és iskola épületének megszentelése és megáldása
2011. augusztus 25.

 

 
cimg1049_jpg_470_01
 Az eseményről további fotók itt tekinthetőek meg.
 2011/12. TANÉV
Évzáró
2011. június 22. 

Eltelt egy újabb év…Az első és második osztályos tanulók vidám műsorral búcsúztatták az iskolát, a tanulást, és ugyanilyen jókedvűen köszöntötték a várva várt vakációt is.

 

"Ó,ió,ció,áció, és káció káció akáció;
A földön nincs szebb szó:Vakáció!!!"

 

 

Kedves kis előadásuk után igazgatónő hivatalosan is lezárta a tanévet, kiosztásra kerültek a megérdemelt könyvjutalmak és oklevelek, majd rendhagyó módon az énekkar és a dalos kedvű tanárok meglepetésműsora következett.

A tanévzáró végén valamennyi osztály felsorakozott egy közös dal erejéig, így mondva búcsút az együtt töltött időnek és a nyolcosztályos telekesi iskolának.

 

 

 
kep_750_470
 
Ballagás

Június 18-án délután 14 végzős diák búcsúzott iskolánktól. Sok sikert kívánunk mindnyájuknak!

 

 

„Kérlek, hogy emlékezz úgy, ahogy én,

Barátod voltam, s Te jó barát,

Szebb volt a szép, s több volt a fény,

Velünk volt boldog az egész világ!”

 

 

 
kep_847_470
 
 
 
Bolondballagás

 

2011. június 9.

 A tanév utolsó napja a 8. osztályosok számára minden évben a mókáról, a kacagásról, és a bolondozásról szól. Idén végzőseink balatoni hangulatot varázsoltak a borongós csütörtöki délelőttön.
 
 
kep_475_470
Gyereknap

2011. május 27.

 

Május utolsó vasárnapja minden évben a gyerekeké. Az idei iskolai gyereknap Tündi néninek és köszönhetően nagyon színesre és mozgalmasra sikerült. Reggel a Gézengúz együttes szórakoztatta a lurkókat, miközben póni lovaglás, rendőrségi bemutató és kézműves foglalkozások is várták az érdeklődő gyerekeket.

A nyári melegben egy finom jégkrém hűsítette a vidám gyereksereget.

 

 

 
kep_178_470
Emlékezés Telekes Bélára
2011. május 4.
 
Iskolánk névadója, Telekes Béla 1873. május 4-én született Felsőtelekesen. Diákjaink minden évben ünnepi műsorral emlékeznek meg településünk híres szülöttéről.
„Történjen bármi, amíg élünk, s meghalunk,
Mi egy vérből valók vagyunk!” 
15_470
 
Szavalóverseny
2011. április 29. 
Tanulóink minden évben képviseltetik iskolánkat a Rudolftelepen megrendezésre kerülő körzeti szavalóversenyen. Ebben az évben két díjat is elhoztak diákjaink: Nyíri István 1. helyezést, míg Országh Fanny 3. helyezést ért el. Gratulálunk nekik! 
14_470
 
Költészet Napja
2011. április 11. 
Április 11. 1963 óta a Magyar Költészet Napja.
A hétfő reggelt diákjaink is versekkel köszöntötték, továbbá a megemlékező kis műsor keretén belül megzenésített verseket énekelve tisztelegtek József Attila emléke és a magyar költészet előtt. Az ünnep ezzel azonban nem zárult le. Tanítás után felolvasó-délutánra gyűltek össze a versszerető diákok, tanárok, ahol megosztották egymással kedvenc költeményeiket. 
13_470
 
Gyermek Ki-Mit-Tud?
2011. április 2.
Ebben az évben először próbáltunk szerencsét a Kazincbarcikán megrendezésre kerülő Gyermek Ki-Mit-Tud?-on. Gazsó Fanni 6. osztályos, és Nyíri István 8. osztályos tanuló ének kategóriában indult és nyújtott színvonalas teljesítményt.
Nyíri István az április 2-i döntőbe is tovább jutott, így egy nagyszabású gálaműsoron léphetett fel, ahol komoly szakmai zsűri értékelte és díjazta valamennyi résztvevőt.  
12
 
Jókai Emléktúra
2011. március 26.
 
Március 26-án második alkalommal vettek részt diákjaink a Tardonán megrendezésre kerülő Jókai Emléktúrán. Az ügyességi feladatokkal és elméleti kérdésekkel is tarkított túra során 12 km-t tettek meg az induló csapatok, és mindeközben gyönyörködhettek a tavaszi Bükkben. A felsőtelekesi lurkók nem vallottak szégyent ezúttal sem! 
11_470
 
Március 15.
Az iskola felújítása miatt idén a március 15-i  megemlékezésre Kánón került sor Kiss Ágnes tanárnő felkészítésében. A 6-7. osztályos diákok méltóképpen ünnepelték meg a jelenlévőkkel együtt történelmünknek ezt a fontos eseményét. 
10_470
 
A muzsika hangjai- koncert
2011. február 23.
Immáron három éve annak, hogy a diákok zeneszeretete életre hívta iskolánkban az énekkart. A tavaly megrendezett újévi koncert sikere után idén sem maradhatott el az énekkarosok bemutatkozása. Február 23-án egy órás koncerttel örvendeztették meg a zeneszerető közönséget, „mert a zene az kell, hogy ne vesszünk el!” 
Sulirendőr Bemutatója
2010. november 6.
Cseh Zsolt Főtörzs őrmester látogatott el iskolánkba ahol Prezentálta a kerékpáros közlekedés szabályait. A gyerekek érdeklődve figyelték az előadást és kérdéseket is intéztek a témával kapcsolatban.
9_470
 
Halloween - Party
2010. október 29.
Halloween délutánján ellepték iskolánkat a boszorkányok, kísértetek és egyéb szellemek - igaz csak rajzok és bábuk formájában. A DÖK szervezésében diákjainak szárnyakat adhattak kreativitásuknak és mécses tartókat, ill. töklámpásokat készíthettek. 
8_470
 
Október 23. A Szabadság napja
2010. Október 23.
1956. október 23.-a magyar történelem egyik legmeghatározóbb napja, amikor a nép fellázadt az idegen zsarnokság ellen.
"Fekete-fehérben menetelt szépen
A kritikus tömeg
Hitét a kinzókamrák
Sötét híre sem törte meg
Itt nem számít a rang
Hiába jön majd ezer tank
Ötszáz éve minenkiért
Kondul a harang." 
7_470
 
Szüreti bál
2010. Október 15.
Az október 15-én megrendezett, már-már hagyománynak tekinthető Szüreti disco ismét nagy sikert aratott a gyerekek körében. A gyerekek örömmel vettek részt a különböző versenyekben (újságos tánc, seprűtánc), és a tombolahúzáson. 
6_470_01
 
Tűzoltó verseny 
Diákjaink komoly eredményeket értek el az évente megrendezett tűzoltóversenyen. A lányok csapata a Szendrőben megrendezett körzeti versenyen a lányok csapata a 3. helyezést, míg a fiúk csapata pedig az első helyezést hozták haza. Így a fiúk képviselhették a szendrői tűzoltóságot az Ózdon megrendezett megyei versenyen, ahol sajnos nem sikerült dobogós helyezést elérni. A képek a döntőre való felkészülésről készültek, melyen segítséget nyújtottak a szendrői tűzoltók is. 
5_470
 
Október 6-ai műsor 
2010. Október 6.
 
Az október 6-i megemlékezésen iskolánk 6. és 7. osztályos tanulói készítették műsorukat, mely során méltóképp megemlékeztünk az Aradon kivégzett tábornokok emlékéről. 
4_470
 
EA 4v4 Focikupa
2010. Október 3.
 
5 Tehetséges fiatal indult útnak Miskolcra, hogy egy nem mindennapi focikupában vegyenek részt, ahol összemérték tudásuk valóságos és a virtuális pályán is. Eredményesen szerepeltek így bejutottak a Budapesti október 9.-ei döntőre ahol olyan sztárokkal játszhattak mint Dzsudzsák Balázs vagy éppen Gáspár Laci.
3_470
 
Tanszerek megáldása
2010. Október 3.
Október első vasárnapján került sor a tanévnyitó szentmisére a felsőtelekesi római katolikus templomban. A gyerekek iskolatáskával érkeztek a szertartásra, melyeket Kalóczkai Gábor plébános úr a szentmise keretében megáldott. A szentmise végén szentelt írószereket is kaptak a gyerekek.
2_470
 
Évnyító
2010. Szeptember 1.
2010. júniusában 13 nyolcadikos búcsúzott el az iskolától. Helyükre szeptember 1-jén éppen 13 elsős kisdiák érkezett. Vidám kis műsorukkal a másodikosok és a harmadikosok búcsúztatták a nyarat, és köszöntötték új diáktársaikat.
1_470
 
Közösség
Aktualitások