Tanórán kívüli foglalkozások

Bozsik foci

Az OTP-MOL Bozsik Intézményi Programba bekapcsolódott iskolánk logo

Foglalkozás vezetője: Bányai Péter

 

 

mazsorett_470

Mazsorett csoport

Mazsorett oktatás 2002 óta van jelen telelülésünkön. Az elmúlt években iskolai műsorokat, közösségi rendezvényeket színesítettek fellépéseikkel. Rendszeresen meghívást kapnak a környező települések falunapjaira és egyéb rendezvényeire. A mazsorett találkozókon szerzett okleveleik, serlegeik a Gvadányi József Művelődési Ház emeleti klubtermében kerültek elhelyezésre. Jelenleg egy vegyes korú gyerekekből álló csoport működik.

Foglalkozás vezetője: Sztofán Zsuzsanna

Ideje: szombat 9:00

 

Hit- és vallásoktatás

Katolikus hitoktatást végzi Rocskár Gábor János.

Református hitoktatást végzik Kertészné Szilágyi Erzsébet és Kertész Zoltán, református lelkészek.

 

 

Zeneoktatászongora_1_470

Több, mint 10 évvel ezelőtt indult meg a kazincbarcikai Kodály Zoltán Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tanárainak közreműködésével a hangszeres oktatás zongora-szakon.  A tanulók aktívan részt vesznek a település kulturális életében. Karácsonyi és év végi hangversenyen mutatják be az ifjú zenészek az érdeklődő közönségnek mindazt a szépet, ami a zene nyújthat.

Foglalkozásokat vezeti: Hocza Viktória

 

Színjátszó kör

 drama4_470

A Gvadányi József Művelődési Házzal együttműködve tanítványaink színművészeti képzésben is részt vehetnek. A drámaórák alkalmasak a fiatalok személyiségének kibontakoztatására, a memória és önkifejezés fejlesztésére. A beszéd és színpadi mozgás segíti a diákok megnyilvánulását, kiállását. Minden tanév végén hosszabb lélegzetű mesejátékot mutatnak be iskolánk és a város közösségének.

A színjátszó kör 2015. január 22-én, a Magyar Kultúra Napján felvette Viktor Gyula (1933-2007) nevét, aki Rudabánya múltjának krónikása, a helyi hagyományok gyűjtője és közreadója, költő és meseíró volt, s nem utolsósorban közel négy évtizeden át vezette a település könyvtárát. A gyermek színjátszók gyakran merítenek abból a gazdag forrásból, amit Viktor Gyula gyűjtései és művei kínálnak számukra. Például feldolgozták és bemutatták már több mesejátékát, és verseit is gyakran szavalják a különböző városi rendezvényeken.

Foglalkozás vezetője: Szobotáné Garan Erika

 

 

 

 

 

 

Közösség
Aktualitások